Avukata Sor | Samsun Avukat İletişim
Hukuki konularda avukata soru sormak için randevu alarak ofisimizi ziyaret edebileceğiniz gibi aynı zamanda avukata sor formunu doldurarak da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Özellikle mesai saatleri dışında online Avukata sor hizmeti oldukça kullanışlıdır. Bize gelen mesajlar, alanında uzman avukatlarımız tarafından incelenmekte ve en kısa sürede size geri dönüş sağlanmaktadır.
Hukuki problemleriniz hakkında sormak istediğiniz soruları bu formu doldurarak bize iletebilirsiniz. En kısa sürede avukatlarımız sizinle iletişime geçecektir.
Avukata Online Danışma
Özgür Hukuk Bürosu, Hukuki Bilgi ve Tecrübesi ile Samsun Avukatlık Hizmeti konusunda ilk akla gelen isimlerden birisidir. Avukata online Danışma kanalıyla avukata soru sorma ve randevu alma işlemleri ile daha hızlı ve etkin bir sonuç almayı hedefleyen avukatlık büromuz her konuda müvekkillerinin yanında olmaya devam etmektedir.
Avukata Online Danışma bölümünü daha verimli kullanabilmek için lütfen bilgilerinizi eksiksiz olarak girdiğinizden emin olun. Samsun Avukat hizmetinden verimli olarak faydalanmak için soruda açıklayıcı, kısa ve öz bilgilerin yer almasına dikkat edin.
Çalışma Alanlarımız
- Miras hukuku ve miras davaları (Ortaklığın Giderilmesi davası, Muris muvazaası vb.)
- Ceza Hukuku (Ağır Ceza Avukatı ve Ceza Avukatı)
- Sigorta Hukuku ve Trafik Kazası Tazminat Davaları
- Gayrimenkul Hukuku (Tapu İptali ve Tescili, Kamulaştırma vb.)
- İş Hukuku ve işçi avukatlığı/işveren avukatlığı
- Aile Hukuku davaları (Boşanma ve Mal paylaşımı vb. )
Başta olmak üzere birçok alanda avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Samsun avukat, yıllara dayalı bilgi ve tecrübesinin yanında köklü referansları ile de avukatlık ve danışmanlık hizmeti konusunda ön plana çıkmaktadır.
Avukata Sorduğum Soruya Ne Zaman Cevap Alırım?
Sorulan soruların niteliğine göre değişmekle birlikte hafta içi mesai saatlerinde soru sorulması durumunda genellikle 24 saat içerisinde sorular cevaplanmaktadır. Hafta içi meai saatleri dışında soru sorulması durumunda genellikle bir sonraki iş günü mesai saatinden itibaren 24 saat içerisinde sorular cevaplanmaktadır. Hafta sonu veya resmi tatillerde Avukata soru sorulması durumunda genellikle tatilden bir sonraki iş günü mesai saatinden itibaren 24 saat içerisinde sorular cevaplanmaktadır. Bu süreler kesin olmayıp ofisimizin iş yoğunluğuna göre ve sorduğunuz sorunun niteliğine göre değişmektedir.
Avukata Danışmak Ücretli mi?
Avukatlık Kanunu uyarınca avukatın ücretsiz danışmanlık hizmeti vermesi kanuna aykırıdır. Bu nedenle görüşme konusu ile ilgili genel bilgiler alındıktan sonra işin niteliğine göre danışmanlık ücretinin ne olacağı avukatlarımız tarafından size bildirilecektir. Avukat danışma ücreti için 2025 Avukatlık Asgari Ücret tarifesini inceleyerek avukatlık ücretleri konusunda ön bilgi sahibi olabilirsiniz. Ödeme işlemini internet sitemizin Anasayfasında bulunan "Ödeme" sekmesinden Havale/EFT yoluyla veya Kredi karına Tek çekim/taksit imkanı ile yapabilirsiniz. Yapılan görüşmeler sonucunda iş takibinin tarafımızca yürütüleceği konusunda anlaşma sağlanır ise alınacak ücret avukatlık ücretinden mahsup edilecektir.
Ücretsiz Avukat Danışma
Ücretsiz Avukat Danışmanlığı henüz hukuki sorunun ne olduğu belli değilken ve ilgili Avukatın bu alanda çalışıp çalışmadığının veya bu alanda çalışıyor olsa bile hukuki ve teknik yeterliliğinin bulunup bulunmadığının tespit edilmediği ön görüşme için önemli bir imkandır. Dolayısıyla vatandaş Avukata Soru Sorma konusunda çekimser davranarak kendi başına hareket etmemeli mutlaka bir Avukata Ücretsiz Danışma yoluyla en azından kendisine genel bir çerçeve çizilmesini sağlamalıdır. Ancak işin esasıyla ilgili ayrıntılı görüşme yapılacaksa başka bir deyişle ön görüşme niteliğini aşan bir durum varsa Avukata Danışma Ücreti ödemesi gerekeceğini hatırlatmak isteriz.
Sanal Avukat Soru Sorma
Sanal Avukata Soru Sorma son zamanlarda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte oldukça sık karşılaştığımız bir durum haline gelmiştir. Nitekim bazı Avukatlık ofisleri nöbetçi Avukat uygulamasına giderek 7/24 Online Avukata Danışma hizmeti verdiğini iddia etmektedir.Bazı Avukatlık ofisleri ise internet sitelerine koydukları yapay zeka eklentisini kullanarak basit ve muhakeme gerektirmeyen konularda Online ücretsiz Avukata Danışma hizmeti vermektedir. Bu ücretsiz Avukata danışma hizmetlerinden faydalanırken bunların sadece bir tavsiye olduğu ve alanında uzman bir Avukat ile Danışma ücreti ödenerek yapılan bir görüşme gibi ayrıntılı ve tutarlı bir sonuca varılamacağı akıldan çıkarılmamalıdır.
Whatsapp'tan Avukata Soru Sorma
Avukata Danışma için birçok farklı yöntem bulunur. Avukata Sor formunu doldurarak, Whatsapp mesajıyla, telefon ederek veya yüzyüze görüşme ile Avukata danışabilirsiniz. Bu yöntemlerden en sağlıklısı Avukattan Randevu alma yoluyla yüzyüze görüşmek olmasına rağmen Whatsapptan Avukata Soru Sorma şeklinde veya telefonla Avukata Soru Sorma şeklinde görüşme yapılması da mümkündür. Nitekim biz farklı şehirlerdeki müvekkilllerimiz ile hiç yüz yüze gelmeden işlemlerini Whatsapp üzerinden veya telefonla yürütebilmekteyiz. Sonuçta bizim Avukat olarak işimizi yasal mevzuata göre yapma sorumluluğumuz her halükarda devam etmekte ve herhangi bir aksaklık durumunda hem adli hem de idari hukuki sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu nedenle bizimle iletişim kanallarımızdan hangisini kullanarak iletişim kurarsanız kurun biz aynı titizlikle işimizi yapmaktatız.
Online Avukat Danışma Ücretsiz
Yukarıda bahsedilği gibi ön görüşme niteliğindeki online soru sorma hizmetleri ücretsizdir. Bu nedenle hukuki sorularınız hakkında bu alanda çalışan bir Avukattan destek almanızı tavsiye ederiz. Önleyici hukuk hizmetleri kapsamında bir hukuki işlem yapmadan önce Avukata Danışma yoluna giden kişiler Avukata Soru Sorma zahmetine girmeyenlere göre her zaman daha şanslıdırlar. Çünkü bilgi güçtür.
Avukata Soru Sorma Ücreti 2025 Güncel
Avukata Soru sorma ücreti uyuşmazlık konusuna göre ve uyuşmazlık konusunun niteliğine göre değişmektedir. Genel uygulama 2025 Avukatlık Asgari Ücret tarifesine göre belirlenmektedir. Fakat Her avukatlık bürosunun kendi tarifesi de mevcuttur. Burada belirtilen tutarlar asgari tutarlar olup tarafların anlaşacağı ücret konusunda herhangi bir üst sınır koymamaktadır. Bu nedenle bizimle ücretsiz ön görüşme yapmanızı ve bu konuda bilgi almanızı tavsiye ederiz.
MİRAS AVUKATINA SOR
Mirasla hangi Avukat ilgilenir? sorusuna cevap verirken dikkat edilecek husus şudur, Avukatlar belirli bir sınava ve kıdeme göre Miras Avukatı veya Miras Anlaşmazlıkları Avukatı olmazlar. Avukatların miras hukuku alanında uzmanlaşması, miras hukuku alanında çalışmaya özen göstermeesi veya Miras Hukuku alanında dava sayısının daha fazla olması durumunda bu kişiye kendisi veya çevresi tarafından Miras Avukatı denebilir. Bu nedenle Avukat ile görüşme yaparak aradığınız Miras Avukatının o kişi olup olmadığına karar vermelisiniz.
Samsun Miras Avukatı olarak bize sıkça sorulan sorulara örnek vermek gerekirse;
- Kadastro tespiti sırasında hissedarların yanlış yazılması nedeniyle açılacak olan Tapu kaydının düzeltilmesi davası zamanaşımı süresi nedir?
- Mirastan mal kaçırma amacıyla yapılan satış, bağışlama ya da ölünceye kadar bakma sözleşmesi iptal edilebilir mi?
- Noterde düzenlenen Vasiyetnamenin Yerine getirilmesi (Vasiyetnamenin Tenfizi) nasıl olur?
- Vekâlet görevinin (vekillik yetkisinin) kötüye kullanılması nedeniyle tapu iptal ve tescil davasının şartları nelerdir?,
- Taşınmaza yapılan haksız müdahalenin engellenmesi amacıyla müdahalenin men-i (tecavüzün önlenmesi) davası açmadan savcılığa başvuru yapsam sonuç alır mıyım?
- Bir hissedarın diğer hissedarların yerini bedelsiz kullanması halinde ihtarname çekmeden Haksız işgal tazminatı (ecrimisil) davası açabilir miyim?
- Kanundan kaynaklı olarak hissedarların kullanabileceği Önalım (Şufa) davasında Avukatlık Masrafı ne olur?
- Aleyhime açılan miras davasında davalı olarak Avukat tutmam gerekir mi?
CEZA AVUKATINA SOR
Ceza Avukatı ararken dikkat edilecek husus şudur, Avukatlar belirli bir sınava ve kıdeme göre Ceza Avukatı veya Ağır Ceza Avukatı olmazlar. Avukatların ceza hukuku alanında uzmanlaşması, ceza hukuku alanında çalışmaya özen göstermeesi veya Ceza Hukuku alanında dava sayısının daha fazla olması durumunda bu kişiye kendisi veya çevresi tarafından Ceza Avukatı denebilir. Bu nedenle Avukat ile görüşme yaparak aradığınız Ceza Avukatının o kişi olup olmadığına karar vermelisiniz.
Samsun Ceza Avukatı olarak bize sıkça sorulan sorulara örnek vermek gerekirse;
-
Soruşturma aşamasında Avukat tutmalı mıyım?
-
Usulsüz ev araması yapıldı buna itiraz edebilir miyim?
-
Gözaltına alınan kişinin yakınları gözaltı kararına itiraz edebilir mi?
-
Tutuklama kararına karşı itiraz nasıl yapılmalı?
-
Vekaletname vermeden önce tutuklu ile Cezaevi görüşmesi yapmanız mümkün mü?
-
Ağır ceza mahkemesinde görülmekte olan ceza davalarında Ağır Ceza Avukatı olarak görev yapıyor musunuz?
-
En geç ne zaman tahliye olur?
-
Avukatım yok ama İstinaf dilekçesi veya temyiz dilekçesi hazılatmak istiyorum masrafı ne olur?
BOŞANMA AVUKATINA SOR
Boşanma Avukatı ararken dikkat edilecek husus şudur, Avukatlar belirli bir sınava ve kıdeme göre Boşanma Avukatı veya Aile Hukuku Avukatı olmazlar. Avukatların Aile hukuku alanında uzmanlaşması, Aile hukuku alanında çalışmaya özen göstermeesi veya Aile Hukuku alanında dava sayısının daha fazla olması durumunda bu kişiye kendisi veya çevresi tarafından Boşanma Avukatı denebilir. Bu nedenle Avukat ile görüşme yaparak aradığınız boşanma Avukatının o kişi olup olmadığına karar vermelisiniz.
Samsun Boşanma Avukatı olarak bize sıkça sorulan sorulara örnek vermek gerekirse;
- Anlaşmalı Boşanma davasında Avukat tutmak gerekir mi?
- Çekişmeli Boşanma Davası ne kadar sürer?
- Çocuğumun bende olmadığını düşünüyorum Soy Bağının Reddi Davası açmak istiyorum masrafı nedir?
- Çocuğumun gerçek babasına Babalık Davası açmak istiyorum hangi mahkeme görevlidir?
- Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi örneği ve Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Protokolü örneği hazırlanması ücreti nedir?
- Boşanma davası ile birlikte mal rejiminin tasfiyesi (Boşanmada mal paylaşımı) davası birlikte açılabilir mi?
- Velayet davası, sonrasında çocuk babaya verilebilir mi?
- Boşanma davasından sonra Yoksulluk Nafakası ve çocuklar için iştirak nafakası talep edebilir miyim?
- Nafakayı ödeyecek gücüm kalmadı işsizim Nafakanın Kaldırılması Davası açabilir miyim?
- Eski eşim nafaka ödemiyor ne yapmalıyım?
- Evlilik öncesinde nişanlım haksız yere nişan attı Nişanın bozulması nedeniyle hediyelerin iadesi ya da tazminat davası açabilir miyim, süresi nedir?
TAZMİNAT AVUKATINA SOR
Tazminat Avukatı ararken dikkat edilecek husus şudur, Avukatlar belirli bir sınava ve kıdeme göre Tazminat Avukatı veya Tazminat Hukuku Avukatı olmazlar. Avukatların Tazminat hukuku alanında uzmanlaşması, Tazminat hukuku alanında çalışmaya özen göstermeesi veya Tazminat Hukuku alanında dava sayısının daha fazla olması durumunda bu kişiye kendisi veya çevresi tarafından Tazminat Avukatı denebilir. Bu nedenle Avukat ile görüşme yaparak aradığınız Tazminat Avukatının o kişi olup olmadığına karar vermelisiniz.
Samsun Tazminat Avukatı olarak bize sıkça sorulan sorulara örnek vermek gerekirse;
- Tek taraflı Trafik kazası nedeniyle tazminat davası açacağım sürücüyü davalı olarak göstermek zorunda mıyım?
- Trafik kazası nedeniyle tazminat davası ne kadar sürer?
- İş yerinde iş kazası geçirdim İş kazası nedeniyle tazminat davası açmak istiyorum ilgilenir misiniz?
- Ameliyat sırasında Doktor Hatası nedeniyle sakat kaldım tazminat davası (Malpraktis davası) açmak istiyorum masrafı ne kadar?
- Boşanma davasında tazminat talep etmemiştim daha sonra tazminat talep edebilir miyim?
- İki kişi tarafından darp edildim kemik krığı oluştu bu kişilere maddi ve manevi tazminat davası açsam kazanabilir miyim?
UYARI!
Avukata sor bölümünü kullanan kişiler aşağıda yazılı hususları kabul etmiş sayılırlar:
Avukata danışma sırasında iletilen bilgiler GİZLİ BİLGİ olduğundan dolayı herhangi bir kişi veya kurumla paylaşılmamaktadır. Gerekli inceleme ve iletişim süreci tamamlandıktan sonra talep olmaksızın bütün bilgiler kalıcı olarak silinmektedir.
Avukata soru sorma ile Avukat-Müvekkil ilişkisi kurulmamaktadır.
Avukata danışma sonrasında tarafınıza iletilen cevaplar hukuki tavsiye niteliğinde olup yazılı sözleşme bulunmayan hallerde tarafımızı bağlayıcı değildir. Ayrıca verilen bilgiler Avukatlık Kanunu hapsamında gizlidir.
Avukata soru sorduktan sonra avukatın cevap vermesi işi kabul ettiği anlamına gelmez. İşi kabul etmek için ayrıca bir görüşme yapılması ve bu yönde karşılıklı irade açıklaması gerekir.